19 Mart 2012 Pazartesi

Bahar yorgunluğu için şifalı bitkisel bir önerim var :)



Bahar aylarında halsiz bitkin ve yorgun hissediyorsanız; yılın her ayında kendim için hazırladığım, içimi kolay ve lezzetli bitki çayı kürümü sizinle paylaşmak isterim. Bu karışımı sadece bahar aylarında değil, her zaman hasta yada yorgun hissettiğinizde kullanmanızı öneririm. Öyle güzel bir içecek ki, yaz aylarında buzdolabında saklayarak  soğuk olarak ta tüketebiliyorsunuz. İster soğuk, ister sıcak içilebilen harika içeceğimizi hazırlamaya başlayalım;





Taze zencefil özellikle kış çaylarında mutlaka kullanılmalı, hatta içebiliyorsanız ( tek başına kullanıldığında biraz acı olabiliyor) sadece zencefil çayı bile için ama ben sizin için elma tarçın ve karanfil kokulu harika bir içecek hazırlayacağım.





Bir adet kırmızı yada yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte iri parçalara bölerek kapaklı genişçe bir sos kasesine yada küçük bir tencereye atıyoruz. Taze zencefili de (başparmağımız büyüklüğünde bir parça makuldür) parçalara ayırarak elmaya ekliyoruz. Çubuk tarçını içtiğim tüm çaylara (siyah türk çayı dahil) eklerim, size de öneririm kan şekerini düzenleyerek zindelik veriyor. 2-3 parça çubuk tarçını da aynı tencereye atıyoruz. 






Karanfil de mutlaka kullanmanızı önereceğim baharatlar arasında. Gün içerisinde içtiğiniz çayınıza bile atabiliyorsunuz. Bir avuç karanfili de tencereye bırakabiliriz. Biraz da öğütülmemiş karabiber katalım. 







Hazırladığımız karışımı yaklaşık 5 dk kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra 2 tutam ıhlamuru da karışımın içine atıp karıştıralım. Yalnız ıhlamuru kaynatmamak çok önemli. Ihlamuru karışımın içine ekledikten hemen sonra altını kapatalım ve tencerenin kapağını da kapatalım ki çayımız demlensin.












Çayımızı 10 dk kadar demledikten sonra süzgeçten geçirerek fincanımıza alalım. Bitki çayımıza limon sıkalım ve bir tatlı kaşığı bal ile tatlandıralım. Bitki çaylarında kesinlikle şeker kullanmıyoruz. Tatlandırmak isterseniz sadece bal yeterli. 











Yaz içeceği olarak soğuk tüketmek isterseniz fincana aldıktan sonra taze nane yapraklarıyla denemenizi öneririm, bayılacaksınız.


Hepinize acil şifalar, zinde baharlar dilerim,

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder